BROJKE NA STRANI HDZ-A

Tko će glasovati za, a tko protiv Vlade?

Bebić i Šeks, Sabor

Bebić i Šeks, Sabor

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic/cropix

Iako se već nekoliko dana zalažu za glasanje o nepovjerenju Vladi u Saboru, SDP-ovci su svjesni da brojke nisu na njihovoj strani. Potporu Vladi dat će 83 zastupnika, što je dovoljno da nastavi s radom o kraja mandata. Osim ako im Ivo Sanader ne pomrsi račune spojim navodnim spavačima u Saboru, koje je Jadranka Kosor u ponedjeljak nazvala Trnoružicama

'Na glasanju će se vidjeti što tko misli. Onaj tko bude dao glas za Jadranku Kosor, daje glas za još jednu godinu tonjenja Hrvatske. Naši koalicijski partneri bit će na našoj strani, a ako HDZ-ovi koalicijski partneri ostanu uz nju, jasno će pokazati da su za nastavljanje ovakve neprihvatljive situacije', rekla je jučer Milanka Opačić, potpredsjednica SDP-a.

Iako će za nepovjerenje Vladi ruke dići SDP-ovi kukuriku partneri HNS, IDS i HSU, tj. ukupno 65 zastupnika, to je i dalje 12 glasova premalo. Vladu će podržati, osim 66 HDZ-ovaca, šest HSS-ovih zastupnika, tri SDSS-ovca, dva bivša HSLS-ovca Đurđa Adlešič i Ivan Čehok i bivši HNS-ovac Horvat. Tu je i pet manjinskih zastupnika: Memedi, Šoja, Čuhnil, Tanković i Radin.

Iako bi pojavljivanje Ive Sanadera u Vladi moglo narušiti tu većinu, tzv. Sanaderovi spavači već se danima ograđuju od bivšeg premijera uvjeravajući javnost u odanost HDZ-u, piše Večernji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi