UOČI SASTANKA U SABORU

Tireli: Ako treba radit ćemo cijelu noć

18.01.2016 u 12:44

Bionic
Reading

Ako se pita Laburiste i HNS, na saborskoj raspravi o povjerenju Vladi trebali bi govoriti svi zastupnici. Takvo mišljenje iznijele su Nansi Tireli i Vesna Pusić uoči sastanka u Saboru na kojem će predsjednik Sabora Željko Reiner predložiti da o novoj Vladi i njezinu programu raspravljaju samo klubovi

Hrvatski laburisti na sastanku s Reinerom inzistirat će na tomu da svaki zastupnik ima pravo govoriti, poručila je uoči sastanka predsjednica te stranke Nansi Tireli.

'S obzirom na sve okolnosti koje su bile oko vlade i sastavljanja vlade, u interesu je javnosti postaviti čim više pitanja da dobijemo čim više odgovora od mandatara, tim više što nema izbornog legitimiteta. Vidjet ćemo, ne bih voljela da izlika za raspravljanje u ime klubova bude racionalizacija vremena. Ako treba, radit ćemo cijelu noć, ali da čujemo što više odgovora', rekla je Tireli novinarima u Saboru.

Slično mišljenje na press-konferenciji u prostorijama HNS-a izrekla je i predsjednica te stranke Vesna Pusić. 'Bilo bi logično da o tako važnoj stvari kao što je izbor nove vlade i premijera trebaju moći raspravljati svi zastupnici', smatra Pusić.

Što je točno Reiner htio svojim prijedlogom, za televiziju N1 pokušao je objasniti HDZ-ov Gordan Jandroković.

'Danas je gospodin Reiner organizirao sastanak kako bi sa svim strankama pokušao definirati kako će izgledati ta prva sjednica. Nadamo se da će sjednica proteći dostojanstveno, jer se radi o svečanom trenutku. Namjera je ta da ne dođe do rasprave koja se može pretvoriti u eksces. Namjera je ta da svi koji u njoj sudjeluju daju svoje mišljenje o Vladi', kazao je Jandroković.