DESNA RUKA

Tim Kaine najizgledniji potpredsjednički kandidat Hillary Clinton

22.07.2016 u 16:43

Bionic
Reading

Demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću Hillary Clinton treba krajem tjedna, uoči početka demokratske konvencije u Philadelphiji u ponedjeljak, objaviti ime svog potpredsjedničkog kandidata, a izvori iz njezine stranke vjeruju da će se odlučiti za Tima Kainea

"Vidjela sam izbliza što znači biti predsjednik", rekla je bivša prva dama i bivša državna tajnica za mrežu CBS, istaknuvši da će joj najvažnije načelo u izboru biti sposobnost budućeg potpredsjednika da "veoma brzo" preuzme vođenje zemljom.

Mediji kao najizglednijeg kandidata spominju Tima Kainea (58), senatora Virginije i bivšeg guvernera te američke savezne države koja graniči s Washingtonom.

Taj katolik s diplomom uglednog Harvardova pravnog fakulteta koji govori španjolski, rado ističe uz osmijeh koliko je "dosadan". No posjeduje dobar politički instinkt.

"Nikad nije izgubio na izborima", istaknula je nedavno Clinton. "Bio je prvorazdredni gradonačelnik i guverner i jedan je od najuglednijih senatora koje poznajem".

Među ostalima se spominju i Tom Vilsack (65), bivši guverner Iowe, Tom Perez (54), ministar rada Baracka Obame, James Stavridis (61), general s četirima zvjezdicama i bivši vrhovni zapovjednik NATO-ovih snaga te Elizabeth Warren (67), senatorica Massachusettsa i bivša profesorica prava na Harvardu.