MILINOVIĆEVA JADIKOVKA

Težak život ministara u Hrvatskoj

01.12.2011 u 12:26

Bionic
Reading

'Dabogda vi imali takve privilegije kao ja', poručio je HDZ-ov ministar zdravstva i potpredsjednik vlade na odlasku Darko Milinović kad su ga novinari upitali hoće li mu nedostajati privilegije u kojima je uživao zahvaljujući funkciji na kojoj se nalazi(o), a želju za zamjenom izrazio je i njegov kolega Petar Čobanković

'Uuuuuuuu, dabogda vi imali takve privilegije kao ministri, e pa ćete vidjet' kakva je to privilegija', kazao je novinarima Milinović nakon današnje sjednice Vlade pa dodao: 'Neće mi to nedostajati, idemo dalje u pobjedu, a za privilegije lako.'

No, ni sekundu kasnije ipak se predomislio pa požalio: 'Ne dao bog da imate privilegije kao ministri, da nemate privatni život, da vam se gleda svaka sitnica, da ste često puta optuživani za stvari koje niste napravili i da je sve pod povećalom, ali i treba biti pod povećalom, ali često puta i …', nije dovršio misao Milinović opterećen valjda tim tegobnim ministarskm teretom koji mu je već donio i još će mu donijeti plaću i mirovinu o kojoj većina običnih radnih ljudi može samo sanjati, a ionako mu se smiješi mjesto u saborskim klupama pa teško da će ostati bez privilegija i kad ne bude ministar.

Odgovornost koju nosi svakako ne lagan posao ministra, samo kad bi ga doista takvim i shvaćali oni koji se na tim funkcijama nađu postavljeni, nije lagana niti Milinovićevom stranačkom kolegi iz Vlade, ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću. 'Ma kakve privilegije? Volio bih se zamijeniti s nekim od vas pa da vidite kakve su to neke privilegije', zaželio je Čobanković, kojemu će se, baš i kao kolegi, sudeći prema anketama, želja vjerojatno ispuniti pa će na njegovu mjestu sa svim privilegijama uživati netko drugi.

Njega trenutačno čekaju neke druge stvari, poput one da ga, prema pisanju medija, istražuje USKOK jer je kao bivši ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva sklopio ugovor po kojem će država do 2019. godine Hypo Leasingu za zgradu i zemljište u Planinskoj, koja im zapravo ne treba, platiti 79 milijuna kuna, a riječ je, navodno, o samo jednom od 500-tinjak sumnjivih ugovora Hypo Leasinga s državnim institucijama što ih istražuje tužiteljstvo. 'Neka se ispita, uvijek sam pristalica toga da se sve ispita i istraži', poručio je kratko Čobanković.