IZNENADNA PROVJERA

Test snage i volje: Ruski vojnici marširaju 550 kilometara

29.08.2016 u 20:30

Bionic
Reading

Pregrupiranje i premještanje postrojbi ruske vojske na nepoznate poligone i operativne aerodrome provodi se u okviru iznenadne provjere ruskih oružanih snaga, priopćio je Odjel za informiranje i masovne komunikacije ruskog ministarstva obrane

'Postrojbe koje su angažirane u iznenadnoj provjeri Zapadnog Središnjeg i Južnog vojnog okruga, Sjeverne flote, Zračno-kozmičkih snaga i padobransko-desantnih postrojbi ispunjavaju zadaće pregrupiranja i premještanja zrakoplovnih postrojbi na nepoznate poligone i operativne aerodrome koji se nalaze na značajnoj udaljenosti od mjesta stalnog raspoređivanja', navodi se u priopćenju.

Za prebacivanje postrojbi koriste se letjelice vojno-transportnog zrakoplovstva i vojno-željezničke postrojbe. Prema podacima ministarstva obrane, posebne postrojbe izvode pregrupiranje kombiniranim načinom morskim, željezničkim i zračnim prometom u dužini od dviju tisuće kilometara, marševima dugim 550 kilometara i kasnijim povratkom na mjesta stalnog rasporeda po završetku vježbe.

Više od 15 brodova Crnomorske flote i više od 10 brodova Kaspijske flote isplovilo je u okviru te iznenadne provjere borbene gotovosti, dodaje se u priopćenju.

Među njima su fregata 'Admiral Grigorovič', raketni brodovi 'Samum' i 'Miraž', patrolni brod 'Smetljivi', mali protupodmornički brodovi 'Aleksandrovec' i 'Kasimov', raketni čamci, brodovi za razminiranje te desantni brodovi 'Nikolaj Filjčenkov', 'Azov', 'Jamal', 'Cezar Kunikov' i 'Saratov'.