ZABAVNI BUGOVI

Tehnički propusti na koje se nemoguće ljutiti

31.05.2010 u 08:05

Bionic
Reading

Premda je Red Dead Redemption kritika nahvalila, igrači svakodnevno pronalaze nove bugove od kojih većina izaziva salve smijeha

Koliko je igra ispolirana i dovedena do savršenstva, ocjenjujemo na osnovi bugova, propusta koji su se autorima omakli zbog nedovoljno testiranja svih mogućih situacija. Bugovi su sastavni dio svake igre bez obzira na kvalitetu, pa ih je moguće pronaći u svakom naslovu bez iznimke, i neovisno o tome koliko je u njega uloženo novca. Rockstar Games, autori hvaljenog serijala Grand Theft Auto, nedavno su objavili Red Dead Redemption, akcijski naslov na temu Divljeg zapada koji je doslovce pomeo konkurenciju i vole ga svi, od igrača do kritičara čemu svjedoči i prosječna ocjena od čak 95 posto prema Metacriticu.

S obzirom na to da je igra masivna, bilo je logično za očekivati da će se tu i tamo pojaviti koji propust, no Rockstar je poznat i po tome da temeljito obavi svoj posao pa je bugova vrlo malo i samo rijetki na njih nalete. Ipak, količina bugova u Red Dead Redemptionu prilično je zabrinjavajuća što bi moglo značiti da su autori žurili s izradom i premalo vremena posvetili testiranju, no ono što je u čitavoj priči najbolje je podatak da su bugovi toliko zabavni da se na njih nemoguće ljutiti. Naprotiv, videozapisi objavljeni na YouTubeu koje su snimili igrači izazivaju smijeh i nevjericu gledatelja, a u nastavku donosimo par najboljih uradaka koje svakako preporučujemo ako se želite nasmijati.

 

Ono što valja naglasiti je da ovi bugovi ne utječu na igrivost, to jest ne ometaju grača u obavljanju njegovih zadaća. Nažalost, svijet video igara prepun je i takvih, malicioznih bugova. Sjetimo se samo nove ARMA-e u kojoj su bugovi bili odgovorni za kompletna pucanja skripti. Drugim riječima, u pola misije došlo bi do pada umjetne inteligencije, pa vam vaši nadređeni ne bi objasnili niti aktivirali slijedeći zadatak. Nedavno smo bili svjedoci i namjerno izazvanim bugovima. Određeni izdavači poslužili su se groznom DRM zaštitom koja bi nelegalnu inačicu igru počela lagano nagrizati i činiti ju sve više frustrirajućom za igranje. Npr., igrač bi ispalio metak u metu , ali bi igra zbog namjerno izazvanog buga izračunala putanju metka dva metra lijevo od cilja. Dakako, bugovi one najgore vrste su greške u kodu koje usporavaju igrino izvođenje ili ju pak često ruše u Windowse, 'zamrzavaju' itd. No vratimo se mi našem Red Dead Redemptionu koji na sreću ima samo bugove koji će vas nasmijati i razveseliti.

 


Posebno obratite pozornost na Cougar Mana i Donkey Woman koji su naši apsolutni favoriti, no unatoč ovim propustima, preporuka je da nabavite Red Dead Redemption ako već posjedujete Xbox 360 ili PlayStation 3 s obzirom na to da se igra pojavila samo na tim platformama. Kruže neslužbene glasine da bi je se moglo zaigrati i na PC-u, no autori o toj mogućnosti trenutačno šute i ne daju nikakva obećanja.

Rocket Horse Glitch
Bird People Glitch
The Infamous Cougar-Man
Earth rider
The Incredible Donkey-Lady
The Outstanding Gunslinger-Dog
Jumping Rider