blue angel

Talijanu koji je luksuznom jahtom izazvao lom u Makarskoj izdan prekršajni nalog

02.07.2023 u 15:55

Bionic
Reading

Nakon što je luksuznom jahtom Blue Angel jučer izazvao neviđeni krš u Makarskoj, oštetivši nekoliko brodica kao i brod kojim je upravljao, kapetana jahte duge 37 metara danas je dočekao prekršajni nalog

Naime, kako je izvjestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture službenici Lučke ispostave Makarska preliminarnim očevidnim postupanjem na mjestu nesreće ustanovili su oštećenja na pet brodica na vezu, koja su nastala prilikom udara motorne jahte u pokušaju isplovljavanja.

'Voditelj motorne jahte Blue Angel duljine 36,39 metara talijanske zastave nakon uzimanja pogonskog goriva pokušao je isploviti sa veza benzinske postaje, no zbog nedovoljnog opreza pri manevriranju udario je u brodice na vezu. U nesreći nema ozlijeđenih niti onečišćenja mora i morskog okoliša, a voditelju brodice, državljaninu Republike Italije iz nadležnosti Lučke ispostave Makarska izdan je prekršajni nalog', stoji u priopćenju.

Blue Angel u Makarskoj Izvor: Društvene mreže / Autor: Makarska danas

IZ MMPI-ija izvijestili su i da je u subotu iza 22 sata zaprimljena je dojava o pomorskoj nesreći motorne jahte, kod ulaza u marinu Punat, na otoku Krku.

Prvi je na mjesto nesreće, predio Prniba na oko 300 metara od ulaza u marinu, pristigao mještanin N.B., hrvatski državljanin, koji je iskazao nesebičnu pomoć u komunikaciji sa članovima posade te njihovom prijevozu kopnom, s obzirom da je pozicija nasukanja sa morske strane nepristupačna zbog pličine i oštrih podmorskih hridi.

Motorna jahta „TOMY“, dužine 11,6 metara zbog trenutno nepoznatog razloga cijelom dužinom trupa nasukana je na stjenovitu obalu otoka Krka.

Na jahti slovenske zastave u trenutku nesreće bilo je šest osoba, svi državljani Slovenije, uključujući i voditelja, ujedno vlasnika jahte. Među kojima nitko nije ozlijeđen.

Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje, a očevid o uzrocima te pomorske nesreće preuzela je Lučka kapetanija Rijeka, u suradnji sa Lučkom ispostavom Punat.

U Ministarstvu kažu da će se tijekom nedjelje pristupiti pripremi za komercijalno odsukavanje i tegalj motorne jahte.