OTKRIVENA TAJNA

Talijanski premijer Novu godinu dočekao u Sloveniji

05.01.2014 u 10:24

Bionic
Reading

Talijanski premijer Enrico Letta dočekao je s obitelji Novu Godinu u Sloveniji u kojoj je proveo ukupno pet dana u jednom obiteljskom hotelu sa 4 zvjezdice, a sve do kraja sačuvana je tajna o boravku visokog gosta iako su ga gosti prepoznali, a među njima je bio i jedan novinar, piše u nedjelju ljubljansko "Delo".

"Upravo zbog takvog krajnje profesionalnog odnosa gosti nas poštuju i opet nam se vraćaju", rekla je vlasnica i direktorica privatnog hotela "Plesnik" Marjana Cvetko.

Hotel se nalazi u Logarskoj dolini, u kamniško-savinjskim Alpama, 70-ak kilokmetara od Ljubljane, a list navodi da je Letti to mjesto kao odlično za odmor vjerojatno preporučio netko od slovenskih političara koje poznaje.

Talijanski mediji pisali su da se Letta s obitelji 29. prosinca redovnim zrakoplovom iz Rima dovezao u Trst, gdje je uzeo automobil i uputio se prema Sloveniji, a pretpostavljalo se da ide na odmor u Sloveniju ili Hrvatsku.

Sve do odlaska Lette i njegove obitelji iz hotela osoblje i ljudi koji su ga prepoznali čuvali su tajnu o tome gdje boravi talijanski premijer iako ga je prepoznao i jedan lokalni novinar koji je u to vrijeme boravio u hotelu, a i neki drugi slovenski gosti, među kojima je bio i predsjednik protukorupcijske komisije Goran Klemenčič.

Gostima su u hotelu tijekom boravka Lette organizirali nekoliko izleta po blago zasniježenom krajoliku, te klavirski koncert, a talijanski premijer ponašao se kao posve običan gost i bez pompoznosti, navodi list.

Dio Slovenije i hrvatske Istre je prije 12 godina na biciklu kao turist prošao i tadašnji premijer Romano Prodi.