REPRESIJA U BIH

Tajna služba privela vlasnika portala Poskok

poskok

poskok

Izvor: tportal.hr / Autor: Screenshoot

U ranim jutarnjim satima pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) izvršili su pretres kuće Ivana Šušnjara, vlasnika portala Poskok.info, u Posušju, javlja portal Bljesak.info

Nešto iza 13 sati portal Bljesak.info uspio je kontaktirati i osobno Ivana Šušnjara koji je potvrdio da je bio priveden u prostorije PU Posušje od strane djelatnika SIPA-e. Kaže kako je optužen po članku 395. Kaznenog zakona FBiH - računalna prevara. Šušnjar kaže kako je kao povod ovakvom postupanju državnih organa 'ništa više nego šala upućena s Poskoka aktualnom veleposlaniku Bosne i Hercegovine u Republici Italiji Nerkezu Arifhodžiću'.

Službenici SIPA-e postupili su po kaznenoj prijavi podnijetoj protiv Šušnjara da je 'provalio u mail Denisa Bećirevića, jučer smijenjenog zamjenika predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Amira Ibrovića, savjetnika u uredu člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, što je Šušnjar, negirao.

Šušnjar je htio ismijati manipulaciju nacionalnom pripadnošću izvedenu u režiji člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, kada je Nerkeza Arihodžića koji je do tada bio veleposlanik u Turskoj, a to mjesto pripadalo 'bošnjačkoj kvoti', kandidirao za veleposlanika u Italiji, koje je rezervirano za Hrvate.

Urednik Poskoka otišao je na javno dostupnu stranicu Fake Mailer i kreirao mail adresu Denisa Bećirevića i Amira Ibrovića, a potom s nje poslao 'šaljivi mail Nerkezu Arihodžiću u kojem mu njih dvojica 'čestitaju' na tome što je preko noći postao Hrvat i time uzurpirao poziciju koja mu po zakonu ne pripada'.

'Nerza care, 'ko se nado da ćeš se pohrvatiti u šezdesetim. Odoh i ja dogodine u Hrvate, mogao bi malo do Pariza, dosadilo mi, brate, Sarajevo'. Arihodžić je bio iznenađen reakcijama svojih kolega, no oni su mu objasnili kako mu oni nisu poslali nikakav mail, nakon čega su vjerojatno zaključili kako im je netko provalio u elektroničku poštu, ne znajući da postoji stranica na kojoj se može registrirati, besplatno, bilo kakav mail.

Šušnjar je istražiteljima SIPA-e izjavio kako on nije ušao u mail folder Bećirevića i Ibrovića već je samo u šaljive svrhe iskoristio javno dostupnu uslugu. Čak i kada dobijete mail s te stranice, stigne vam i obavijest da pošiljatelj, možda, nije osoba navedena u mailu. Ivan Šušnjar, nakon što su ga priveli agenti Državne agencije za istragu i zaštitu i nakon što je saslušan u PU Posušje, pušten je kući. Portal Poskok.info poznat je po dosta politički angažiranom novinarstvu uperenom protiv pojedinaca u politici i državne vlasti BiH.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi