Događanja

Svršimo s Božjim sudom part one

21.10.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Nastala u koprodukciji Kazališta Hotel Bulić i Tvornice kulture koncert-predstava-instalacija 'Svršimo s Božjim sudom part one', autorice Senke Bulić na rasporedu je 24. listopada u 20 sati u Tvornici kulture

Koncert-predstava-instalacija Senke Bulić i Tomislava Ćurkovića nastala je po skupu tekstova jednog od najzanimljivijih autora u kazalištu - Antonina Artauda.

Riječ je o materijalu koji je bio toliko subverzivan da je direktor radija odlučio skinuti emisiju s programa, a dio opusa bila je i poema 'Kazalište okrutnosti' koja se naslanja na autorove manifestne tekstove iz 1932. i 1933. godine.

Artaudova mašta kroz tragično viđenje svijeta donosi kazalište krvi, tijela, genezu stvaranja i želju za dubokom fizičkom promjenom što je inspiriralo ljude poput Allena Ginsberga, Richarda Foremana, Sama Sheparda i Jima Morrisona, koji su mu kroz svoj hommage odali počast i prepoznali Artaudovu aktualnost koja je sablasno autentična i danas, možda više nego ikada prije.

Senka Bulić prolazi taj tekst kroz tijelo kao izvođač, kroz glas, zvukove, glazbu i vizualne instalacije. U kombinaciji s Tomislavom Ćurkovićem, vizualnim umjetnikom i glazbenikom, Oliverom Jularićem, kostimografom, koncept predstave je baziran na instalaciji scene, glasa i vizualnog.

Dekonstrukcijom slike 'Joan of Arc' (1865. John Everett Millais) ulazi u Artaudov materijal.

Koncert-predstava-instalacija će 30. listopada biti izvedena i na festivalu Perforacije u Dubrovniku.