POKRET OTPORA RIJEKA

'Svrgnimo don Miškulina i koruptivnu hobotnicu!'

18.07.2013 u 16:28

Bionic
Reading

Skup na kojemu je 10-ak građana predstavivši se kao 'Pokret otpora Rijeka' iskazalo nezadovoljstvo radom sudstva, lokalne uprave i drugih tijela te korupcijom u pravosuđu, zahtijevajući smjenu predsjednika riječkog Županijskog suda Veljka Miškulina, održan je danas ispred Županijskog suda u Rijeci.

Sudionici skupa na zidu nasuprot zgrade suda razvili su veliki transparent na kojem je pisalo 'Svrgnimo don Miškulina i riječku pravosudno-gospodarsku koruptivnu hobotnicu!'.

Na transparentu su bile i fotografije predsjednika riječkog Županijskog suda Veljka Miškulina, riječkog poduzetnika Mirka Pavičića, bivšeg županijskog državnog odvjetnika Dorisa Hrasta, bivše voditeljice u Poreznoj upravi Tee Borčić, bivše ravnateljice Direkcije poslovnih prostora u Gradu Rijeci Željke Marković te riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela

Na mjestu gdje je bila predviđena još jedna fotografija nalazilo se ime dugogodišnje pročelnice riječke Porezne uprave Višnje Felker, a pod sve je potpisan "Pokret otpora."

Na manjem transparentu pisalo je 'Bravo Šota, ali Miškulin štiti tajkune (Pavičića), a ne nas građane.'

Poduzetnica Slavica Šota kazala je da su osobe na transparentu doslovce povezane i kruptivne, da nemaju dovoljno velik transparent za sve, da su dvoje s transparenta već smijenjeni, a jedna osoba na optuženičkoj klupi. Kazala je da je i sama imala problem s pravosuđem, kao i ostali sudionici skupa.

Nastavila je da Miškulin kao predsjednik suda odgovoran za sve loše što se događa na sudu, da traže njegovu smjenu, da je na tom sudu 10.000 neriješenih predmeta, a da je Miškulin jutros u 10 sati u jednom kafiću ispijao pivo.

Na upit imaju li dokaze za izneseno, kazala je da ih imaju i da su ih dostavili institucijama te da su danas tu jer institucija ne rade, nego 'prikrivaju i još tlače prijavitelje'. Dodala je da su dokazi dostavljeni na 57 adresa, među kojima su i veleposlanstva i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Šota je pozvala sve koji su nepravedno optuženi i koji su izgubili imovinu da ih podrže, kazavši da je gradska uprava podijelila stanove i sucima i policiji naglasivši 'sad se vi kao građani borite protiv takvih ljudi – zaboravite tu priču'.

Slavica Šota je prošle zime nasilno ušla u poslovni prostor u središtu Rijeke za koji je tvrdila da je njeno vlasništvo, a koji je kao zakupac koristio Rijekatekstil u vlasništvu Mirka Pavičića. Šota je tvrdila da je prostor kupila od slovenskih državljana te da riječki Županijski sud odugovlači s rješavanjem tog predmeta. U međuvremenu je, kako je danas kazala, taj spor riješen u prvom dijelu, dobila je vlasnički list, ali još ne raspolaže prostorom.

Uz nju su danas bili riječki aktivist Marin Miočić Stošić i još 10-ak građana.

Na kraju skupa, Šota i Miočić Stošić izvijestili su da pozvani su u policiju, jer da skup nije prijavljen. Prvi je nakon oko 2 sata izašao Miočić Stoši kazavši da su prekršajno prijavljeni za remećenje javnog reda i mira te da su im transparenti oduzeti.