TAJANSTVENI KALMETA U ŠKABRNJI

'Svjedoci ne postoje. Kad dođe vrijeme sve ćete znati'

18.11.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Na obilježavanju 23. obljetnice tragedije u Škabrnji bio je i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta kojega su novinari pitali da detaljnije kaže o proceduri koja slijedi vezano uz proširenje istrage nad njim u aferi Remorker

'To vam je rekao moj odvjetnik, znate da je ne mogu pričati o tome', rekao je Kalmeta. Dodao je da slabo zna proceduru jer nije do sad bio u ovakvoj situaciji. 'Stvarno ne znam i ne zamaram se procedurom, zato imam odvjetnika'. Na pitanje ima li svjedoka koji ga terete, Kalmeta je odgovorio pitanjem. 'A što vi to mene pitate? Naravno da svjedoci ne mogu postojati i ne postoje. To su sve špekulacije. Kad dođe vrijeme sve ćete znati', rekao je Kalmeta.


Bivši HDZ-ov ministar našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je s dvojicom svojih suradnika iz ministarstva Zdravkom Livakovićem i Milivojem Mikulićem te čelnicima Hrvatskih autocesta Josipom Sapunarom i Stjepkom Bobanom iz HAC-a izvukao najmanje 30 milijuna kuna, od kojih su, po sumnjama tužiteljstva, međusobno podijelili najmanje 24,5 milijuna kuna.

Uskok ga tereti da je kao ministar mora, turizma, prometa i razvitka, a potom i ministar mora, prometa i infrastrukture, od 2005. do kraja 2010. u zajedničko djelovanje povezao ostale osumnjičenike koji su od ranije pod istragom u slučaju Remorker.