PRAVOMOĆNA PRESUDA

Svilan mora vratiti 513.000 kuna mita, žalit će se Ustavnom sudu!

23.07.2015 u 19:08

Bionic
Reading

Siniša Svilan, bivši direktor Nove TV, pravomoćno je proglašen krivim za primanje mita u gospodarskom poslovanju i osuđen je na kaznu od osam mjeseci zatvora, no zamijenjena mu je radom za opće dobro

Uz to, u presudi Vrhovnog suda, koji je potvrdio presudu Županijskog suda u Zagrebu, kaže se da će Svilan morati vratiti 67.500 eura (513 tisuća kuna) mita koje je primio. Za svaki dan zatvora Svilan će morati raditi dva sata za opće dobro.

Slučaj nekadašnjeg direktora Nove TV isplivao je tijekom istrage afere Core media. Tada je Vladimir Šelebaj, jedan od osumnjičenih u aferi, kazao da je svoje projekte na Novu TV plasirao preko Svilana koji je kao protuuslugu tražio proviziju.

Svilana se isprva teretilo da je primio 250.000 eura mita za nekoliko emisija, ali je taj iznos smanjen na kraju.

U proljeće 2013. osuđen je na Županijskom sudu, a odbacivanjem žalbe Svilanova odvjetničkog tima na Vrhovnom sudu presuda je postala pravomoćna.

Ljubo Pavasović Visković, Svilanov odvjetnik, kaže da će se na odluku Vrhovnog suda žaliti Ustavnom sudu i da sud nije odredio gdje bi on trebao raditi za opće dobro te da bi se to moglo dogoditi ove jeseni.