ZAREĐEN U 47. GODINI

Svećenik koji je zaustavio policiju je bivši branitelj

29.05.2015 u 10:17

Bionic
Reading

Ivan Ike Mandurić, svećenik koji se predstavlja kao 'pater Ike' i koji je zaustavio je ulazak interventne policije u crkvu svetog Marka, duhovni je voditelj molitvene zajednice Srce Isusovo u zagrebačkoj bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici, gdje se svake godine 28. prosinca održava misa zadušnica za ustaškog zločinca, poglavnika NDH Antu Pavelića

Mandurić je rođen 1962. u Posušju, diplomirao je arhitekturu i do 37. godine radio u struci. U isusovački novicijat stupio je 1999., a za svećenika se zaredio 2009. u 47. godini života. Bio je hrvatski branitelj, a u mladosti i bacač koplja.

Svoju popularnost pater Ike može zahvaliti i intenzivnom angažmanu na Facebooku, gdje je sinoć objavio video i fotografiju s interventnim policajcima na Markovom trgu.

U jednom ranijem intervjuu za Katolički tjednik Mandurić je objašnjavao zašto se među mladima može čuti uzrečica 'Krist DA, Crkva NE'.

'...Ono što oni ne vole u Crkvi, obično i nije Crkva. Prema tome, ostaje nam objasniti što onda ona jest. A ono što ona jest, oduševljavajuće je i također kadro uzradovati srce onih koji radost traže. Kao što sam rekao na početku: ako im navijestimo takvu Crkvu, mladi su spremni ići i u pogibelj za nju i iz ljubavi prema njoj, jer će onda vidjeti mistično tijelo Kristovo koje se za njih iz ljubavi daje', rekao je pater Ike.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju o referendumu o braku, odgovorio je na pitanje je li za to da se homoseksualcima dopusti usvajanje djece.

'Duboko sam uvjeren kako hrvatski narod nije za to, i to se mora poštovati. Volja hrvatskog naroda mora biti sveta svakoj vlasti. Nažalost, na veliku žalost, vlast nije svjesna svoje zadaće. Misli da može mijenjati i zapovijedati osjećajima i uvjerenju vlastita naroda. Ne ide to tako. Narod nije za to, i to mora biti sveto i hrvatskoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. Baš zato jer to ona ne prepoznaje i ne poštuje, i što je to ne zanima, baš zato nastaju problemi. Ovo je zapravo sukob vlasti s vlastitim narodom.'