BANDIĆ O EKSPLOZIJAMA

'Svaki razuman čovjek i Zagrepčanin treba biti zabrinut'

11.01.2013 u 12:36

Bionic
Reading

Povodom dvije eksplozije koje su u roku od tri dana protresle zapadni dio Zagreba, gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako svaki razuman čovjek i svaki Zagrepčanin treba biti zabrinut za sigurnost koja se piše velikim slovima.

'Situacija nije bezazlena ali treba utvrditi je li riječ o terorizmu ili nečijoj bolesti. Također je dodao da treba vjerovati policiji da će svoj posao obaviti na kvalitetan način i utvrditi o čemu se radi', kazao je Bandić.

Eksplozija u Stenjevcu

Na pitanje zašto na terenu nema pročelnika iz Ureda za hitne situacije koji se u dramatičnim situacijama obično oglasi i pojavi na terenu, Bandić je odgovorio da je Pavle Kalinić na godišnjem odmoru i da sve pozorno prati i pod kontrolom drži njegov zamjenik.

Policija o eksploziji u Stenjevcu

Naime, noćas iza ponoći odjeknula je snažna eksplozija na autobusnoj stanici na Aleji Bologne preko puta Gospodske ulice. 'Jedan 53-godišnjak nalazi se u Vinogradskoj bolnici s lakšim tjelesnim ozljedama koje su nastale nakon eksplozije... Na terenu su svi raspoloživi timovi i resursi. Razgovarali smo s više od stotinu ljudi', rekao je i dodao da ozlijeđeni 53-godišnjak još nije ispitan.

Iako nije želio otkriti detalje o ozljedama, načelnik krim-policije Vitomir Bijelić potvrdio je kako je riječ o ozljedi ekstremiteta.

Burušić je također demantirao navode kako su pronađene neaktivirane eksplozivne naprave u tom potezu. Policija dovodi u vezu ovaj i slučaj od prije dva dana. O kakvoj je napravi riječ, ne zna se, jer vještačenja iz oba slučaja još nisu gotova. Policija je noćas obavljala izvide bijelog automobila koji se, prema dojavama građana, našao na mjestu događaja.

U međuvremenu, zagrebačka policija dobila je dojavu o sumnjivom predmetu u samom centru Zagreba zbog čega je promtno zatvoren promet oko javne garaže Tuškanac. Temeljitom policijskom provjerom utvrđeno je da je na ulazu u garažu postavljena kutija s bezazlenim materijalom. Dakle, nikakvog eksploziva nije bilo.