IZVANŠKOLSKE AKTIVNOSTI

Svaki deseti učenik redovito puši marihuanu

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 25.02.2009 16:09
  • Objavljeno 25.02.2009 u 16:09
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Od 400 maloljetnika anketiranih na području Drniša, 10 posto ih redovito konzumira marihuanu, pokazuju poražavajući rezultati istraživanja udruge ZvoniMir

Čak 27 posto ispitanika u dobi od 14 do 18 godina probalo je marihuanu, dok 10 posto mladih Drnišana redovito konzumira tu drogu.

Zastrašujući je i podatak da je 56 posto ispitanika u dobi do 12 godina konzumiralo alkohol, 69 posto ispitanih u osnovnoj školi konzumiralo je alkohol, dok 45 posto srednjoškolaca redovito pije alkohol barem jednom tjedno. U skupini od 14 do 18 godina 29 posto ispitanika puši cigarete.
'Policijska postaja Drniš započela je projekt prevencije ovisnosti kod djece sa ciljem podizanja razine znanja mladih o problemima bolesti ovisnosti i opasnostima zlouporabe droga, alkohola i cigareta. U osmim razredima osnovne škole i prvim razredima srednje škole održavamo edukacije o potrebi razvijanja zdravog stila života te o štetnom djelovanju alkohola, cigareta i opojnih droga na zdravlje', kazao je za Slobodnu Dalmaciju drniški kontakt-policajac Joško Vukušić koji je sa svojim kolegom Mihovilom Budišom prepoznao ovaj problem.

Uključili su tako i Drniš u Nacionalnu strategiju suzbijanja zlouporabe opojnih droga, koju je donio Sabor, a čiji su ciljevi smanjenje ponude i potražnje droga.

 

 

 

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi