JAMČEVINA OD 800 TISUĆA KUNA

Suvlasnik One2playa koji je pijan ustmrtio mladića, pušten na slobodu

17.08.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Dejan Maćešić (43), suvlasnik tvrtke One2play, optužen da je pijan skrivio tešku prometnu nesreću u kojoj je 7. srpnja poginuo mladi motociklist Siniša Smiljanić (23), pušten je u četvrtak na slobodu iz istražnog zatvora uz jamčevinu od 800.000 kuna

Odlučilo je tako Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda, koje mu je izreklo i mjeru opreza – oduzeta mu je vozačka dozvola do pravomoćnog okončanja postupka, piše Večernji list. Nakon što je uplatio pozamašan iznos jamčevine, Maćešić će suđenje, koje bi moglo početi na jesen, nakon što optužnica postane pravomoćna, dočekati na slobodi. No za volan više neće smjeti sjedati.

Protiv suvlasnika One2playa zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je 1. kolovoza optužnicu u kojoj ga tereti da je 7. srpnja oko 2 sata pijan, s najmanje 1,89 promila alkohola u krvi, izazvao tešku prometnu nesreću u Zagrebu. Maćešić je, vozeći se luksuznim Infinityjem FX Ulicom Savezne Republike Njemačke, u križanje s Avenijom Dubrovnik ušao ne zaustavivši se iako je na semaforu bilo crveno svjetlo. Tada je na lijevi bočni dio njegova automobila naletio motocikl s mladim Sinišom Smiljanićem koji je u to križanje, poštujući propise, ušao na zeleno svjetlo. Mladić je u stravičnoj nesreći zadobio teške ozljede od kojih je preminuo na mjestu.

Općinsko državno odvjetništvo, koje je pri podnošenju optužnice predlagalo da mu se produlji istražni zatvor, još ima mogućnost žalbe na nepravomoćnu odluku kojom ga se pušta na slobodu.

Maćešić je proteklih desetak godina prijavljen je čak 35 puta, i to zbog prebrze vožnje, zbog nepropisnog parkiranja, vožnje neregistriranog automobila, jednom i vožnje u pijanom stanju... Zbog teških okolnosti nesreće za koju je optužen – pogibije mladića, pijanstva i prolaska kroz crveno – prijeti mu ozbiljna zatvorska kazna.