svjedok oštećenik

U Sisku suđenje muškarcu zbog prijetnji premijeru nakon napada na Markovu trgu, bit će saslušan i Plenković

06.02.2023 u 21:00

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u utorak ujutro će na sisačkom Općinskom sudu biti saslušan kao svjedok oštećenik na suđenju Đuri Čehuliću optuženom da je javno prijetio premijeru 2020. nakon što je Danijel Bezuk pucao na zgradu vlade i ranio policajca na Markovu trgu

Suđenje u kojem će premijer biti saslušan kao svjedok-oštećenik u predmetu zbog kaznenog djela prijetnje na sisačkome sudu počinje u 9 sati, potvrđeno je Hini iz vlade.

Zbog prijetnji premijeru Čehulića je policija uhitila u listopadu 2020. godine. Tada je otkriveno da je riječ je o susjedu i prijatelju obitelji mladića koji se par dana ranije ubio nedaleko Banskih dvora nakon što je izveo do tada nezapamćen napad u kojem je automatskom puškom pucao na zgradu Vlade RH i ranio policajca na ulazu.

Prema policijskoj prijavi, Čehulić je nakon Bezukovog napada u više navrata u javnosti rekao da je Bezuk htio ubiti premijera, kao i da je to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a naveo je i da osobno mašta o ubojstvu Plenkovića. Policija mu je prilikom pretrage kuće pronašla i oduzela više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari te je prijavljen i za ilegalno posjedovanje oružja.

Tijekom istrage bio je uhićen i Bezukov otac kod kojeg je policija pronašla puške s optičkim ciljnicima i prigušivačima te preko tisuću komada raznog streljiva.