USUSRET BRUXELLESU

Susret ministara financija u Parizu

26.06.2012 u 11:01

Bionic
Reading

Francuski ministar gospodarstva Pierre Moscovici primit će u utorak navečer u Parizu njemačkog, talijanskog i španjolskog ministra financija radi 'aktivne pripreme' europskog summita u Bruxellesu u četvrtak i petak

'Večeras ću ugostiti u Parizu ministre gospodarstva i financija Wolfganga Schaeublea iz Njemačke, Marija Montija ili Vittorija Grillija (pomoćnik talijanskog ministra financija) iz Italije, Luisa de Guindosa iz Španjolske. Zajedno s europskim povjerenikom za gospodarske poslove Ollijem Rehnom u fazi smo aktivne pripreme tog summita', kazao je Moscovici na radiju France Info.

Do susreta dolazi nakon sastanka šefova država i vlada tih istih zemalja u petak u Rimu na kojem su čelnici četiriju najvećih gospodarstava eurozone pozvali na izdvajanje 120 do 130 milijardi eura u korist gospodarskog rasta.

Održava se također uoči susreta predviđena u srijedu u Parizu između francuskog predsjednika Francoisa Hollandea i njemačke kancelarke Angele Merkle, također uoči europskog summita u četvrtak i petak.