ŠEF SPLITSKOG GRADSKOG VIJEĆA

Šundova sumnjiče da je lažnim papirima došao do statusa ratnog invalida

11.09.2017 u 23:20

Bionic
Reading

Splitska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 57-godišnjaka, a mediji su objavili da se radi o predsjedniku Gradskog vijeća Juri Šundovu, kojega sumnjiči da je lažnom dokumentacijom osigurao prava ratnog vojnog invalida Domovinskog rata i, u razdoblju od 2006. do 2017., stekao protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 101 tisuću kuna

Policija je objavila u ponedjeljak da su djelatnici Službe gospodarskog kriminaliteta dovršili kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom i osumnjičili ga da je u postupku pred nadležnim uredom koristio neistinitu liječničku dokumentaciju i pečat u svrhu ostvarivanja prava iz Domovinskog rata.

Neistinitim medicinskim nalazima i dokumentacijom ishodovao je rješenje o priznanju statusa HRVI i pravo na invalidninu ta na porezne olakšice. Temeljem toga je od 2006. do 2017. godine stekao protupravnu imovinsku koristi u iznosu od oko 101 tisuću kuna, navodi se u priopćenju policije.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevare protiv njega je podnesena kaznena prijava.

  • +2
Kerum i Šundov Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Policijsko priopćenje objavljeno je na internetskoj stranici splitsko-dalmatinske Policijske uprave, a Index.hr objavio je da je riječ o predsjedniku splitskog Gradskog vijeća i zamjeniku predsjednika Hrvatske građanske stranke Željka Keruma.

Šundov je za tportal nakon sjednice gradskog vijeća u ponedjeljak navečer rekao kako nema komentara.