prognoza

Sunčano je na početku tjedna, a onda slijedi velika promjena vremena: Pljuskovi, grmljavina, pad temperature

28.03.2022 u 07:34

Bionic
Reading

U većini krajeva u ponedjeljak pretežno sunčano. U Dalmaciji promjenljiva naoblaka uz mogućnost za vrlo malo kiše, uglavnom na krajnjem jugu

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 °C.

U nastavku tjedna unutrašnjosti u utorak djelomice sunčano, uz više oblaka u Gorskome kotaru gdje može pasti malo kiše. Zatim će prevladavati oblačno s kišom, mjestimice tijekom četvrtka i obilnom.

  • +3
Građani i turisti uživaju u iznadprosječnim temperaturama u Opatiji Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U utorak umjeren do jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, u srijedu uglavnom umjeren južni i jugozapadni vjetar, koji će u četvrtak okretati na sjeverni. Jutarnja temperatura zraka u porastu, a najviša dnevna u osjetnom padu. Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, a samo na riječkom području moguća kiša.

Zatim oblačno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom, a u četvrtak lokalno i obilna kiša. U utorak umjereno, zatim vrlo jako jugo, a u četvrtak mjestimice i olujno. Jutarnja temperatura zraka bez veće promjene, a najviša dnevna u blagom padu.