vremenska prognoza

Sunčano je, no ne zadugo: Kiša će biti najčešća u petak, a najobilnija u subotu u Dalmaciji

26.08.2021 u 07:10

Bionic
Reading

Prevladavat će sunčano, no na jugu još prijepodne oblačnije uz malo kiše. Ujutro u unutrašnjosti lokalna magla i sumaglica

Krajem dana sa sjevera novo jače naoblačenje s kišom, a u noći na petak u sjeverozapadnim područjima su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vjetar slab i povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na kopnu će navečer okrenuti na sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 22 do 26 u unutrašnjosti te od 26 do 29 °C duž obale.

Zagreb krajem kolovoza Izvor: Pixsell / Autor: Neva Zganec/PIXSELL

Promjenjivo oblačno, povremeno s kišom i lokalno izraženijim pljuskovima te grmljavinom vrijeme za vikend. Kiša će biti najčešća u petak, a najobilnija u subotu u Dalmaciji dok će se sa sjevera postuno smirivati i nedjelja će biti djelomice sunčana iako ne posve stabilna. Vjetar većinom slab, u subotu umjeren sjeveroistočni.

Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, zatim u petak umjereno jugo, do kraja dana na sjeveru bura koja će u subotu biti jaka s olujnim udarima. Bura će oslabjeti na umjerenu u nedjelju, a u Dalmaciji će zapuhati i sjeverozapadnjak. Relativno svježe za doba godine.