NAPRAVA NEUTRALIZIRANA

Sumnjivac s eksplozivnim materijalom uhićen kraj Pentagona

17.06.2011 u 19:11

Bionic
Reading

Čovjek koji je osumnjičen da je u naprtnjači nosio materijal za bombu i propagandnu literaturu Al Kaide, uhićen je u petak na Nacionalnom groblju Arlington, nedaleko od zgrade Pentagona, što je izazvalo uzbunu zbog bombe koja je pogoršala jutarnju prometnu gužvu u Washingtonu

FBI je, međutim, utvrdio da je materijal u naprtnjači bezopasan, izvijestila je američka TV mreža ABC News.

Brenda Heck, specijalna agentica FBI-a zadužena za borbu protiv terorizma, izjavila je da 'nije bilo eksplozivne naprave a za proizvode koji su nađeni utvrđeno je da su bezopasni'. Dodala da se sadržaj naprtnjače još analizira.

Izvori ABC Newsa su rekli kako se vjeruje da ruksak sadrži amonijev nitrat i istrošeno streljivo za automatsko oružje.

'Vjerujemo da je djelovao sam', rekla je Heck.

Dva policijska izvora rekla su za ABC News da je osumnjičeni identificiran kao Yonathan Melaku (22) iz Alexandrije u Virginiji.

U njegovoj bilježnici nađene su bilješke s nastave financija, nađene su i riječi poput 'Al Kaida', 'Talibani su zakon', 'Mudžahedini' i 'poražene koalicijske snage',

Melaku je navodno rekao policiji da je bilo i drugih 'naprava' u tom području i pokazao mjesto na kojem je ostavljeno jedno vozilo.

Policija istražuje vozilo, crveni Nissan iz 2011. koji sadrži materijal za koji vlasti utvrđuju je li bomba ili drugo oružje.

Navodna naprava je neutralizirana, rekao je policijski glasnogovornik na sceni, navodi ANBC News.

Prometnice oko Pentagona zatvorene su u petak ujutro, po lokalnom vremenu, a policija traga za još dvije osobe koji bi mogle biti uključene.