KAKO SE TROŠILO U SISKU?

Suludi Pintarićevi ugovori za najam škara, lopate, kosilice, motike...

18.07.2013 u 16:17

Bionic
Reading

Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček otkrila je novinarima nekoliko caka iz ponašanja bivše HDZ - HSP AS vlasti u Sisku. Utvrđeno je da je grad najam škara za živicu plaćao privatnoj tvrtki Utolica iz Siska dnevno 90 kuna, škara za granje 60 kuna, motorne pile od 100 do 110 kuna, otkriva Jutarnji list

Isto tako, prema Jutarnjem, postoji ugovor prema kojem dnevni zakup motorne kose iznosio 80 kuna, kosilice od 140 do 240 kuna.

Kroz pet ugovora grada i Utolice utvrđeno je da se dnevno za upotrebu motike plaćalo pet kuna, za upotrebu mačete 20 kuna, za sjekiru 10 kuna, lopatu pet, a metlu tri kune. Sve to stoji u ugovorima koje je sklopio bivši gradonačelnik Siska Dinko Pintarić s tvrtkom Utolica 26. ožujka ove godine. Svaki ugovor sklopljen je u vrijednosti od 69.999 kuna, a odnosi se na potrebe programa javnih radova. Pored toga, jedna gradska tvrtka zaposlila jednu pravnicu na ugovor o djelu sa zadatkom koordinacije aktivnosti javnih radova.

'Sve bi to bilo u redu da kao slučajno nije sklopljeno pet ugovora, svaki maksimalne vrijednosti od 69.999 kuna. Sve to ukazuje na pogodovanje jednoj tvrtki i kršenje zakona', istaknula je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček na tiskovnoj konferenciji u Sisku, javlja Jutarnji

Bivši gradonačelnik Pintarić nije odgovarao na pozive da komentira ove optužbe, a od nekih dužnosnika iz bivše gradske vlasti doznajemo da su optužbe nove gradonačelnice smiješne i tendenciozne.

'Ugovori nisu konzumirani, potrošeno je manje od onoga što je osigurano iz proračunske rezerve, a najvažnije je da je 100 ljudi radilo tri mjeseca, tri mjeseca primalo plaću koju je osigurala država, a grad je morao osigurati alat, opremu, prijevoz', otkrio je sugovornik Jutarnjeg lista.