IZAŠLI IZ KLUBA BEZ OBAVIJESTI

Šuker je od brata i sestre Kerum očekivao 'elementarnu pristojnost'

19.04.2013 u 15:55

Bionic
Reading

Potpredsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Ivan Šuker spočitnuo je danas HGS-ovim zastupnicima Željku Kerumu i Nevenki Bečić što HDZ nisu obavijestili o istupanju iz zajedničkog kluba i osnivanju novog kluba s Jadrankom Kosor

'Mislim da bi elementarna pristojnost bila da, ako ste na nečijoj listi izabrani u Sabor, barem obavijestite predsjednika stranke koja vam je bila glavni koalicijski partner o svom izlasku iz Kluba', rekao je Šuker novinarima u Saboru, nakon što su Kosor i Bečić objavile osnivanje novog kluba.

Nije želio nagađati o razlozima odluke dvoje HGS-ovaca.'Ne znam vraćaju li oni uslugu time, ne bih ulazio u nikakva hipotetička pitanja. To je njihova stvar', rekao je Šuker, koji smatra da su izjave koje je Jadranka Kosor davala jučer, nakon što je izbačena iz HDZ-a, i danas kontradiktorne.

Od jučer nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor i zastupnici HGS-a Željko Kerum i Nevenka Bečić danas su osnovali novi klub zastupnika. Zvat će se Klub nezavisne zastupnice Jadranke Kosor i HGS-a, a predsjednica će mu biti Kosor, koja je, zajedno s Nevenkom Bečić, na konferenciji za novinare objasnila da im klub pruža znatno veći prostor za političko djelovanje od onoga koji imaju kao zastupnici.