KAVE NI ZA LIJEK

Sudski ovršitelj na HRT-u plijeni opremu

22.04.2015 u 14:56

Bionic
Reading

Martin Pavić, vlasnik tvrtke MAPA i zakupac koji je petnaest godina držao ugostiteljske objekte na HRT-u stigao je danas sa sudskim ovršiteljem na Prisavlje kako bi zaplijenio svu ugostiteljsku opremu u nekoliko kafića i restoranu na Prisavlju zbog čega se kava od prije nekoliko sati može popiti samo iz automata

Paviću je najam na HRT-u istekao 2005. nakon čega počinje njegova muka jer iako mu je HRT po zakonu bio dužan ponuditi novi ugovor, kao bivšem zakupcu, to nije učinio već je raspisao javni natječaj. U strahu da ne izgubi posao, Pavić je na njemu ponudio puno veći iznos od 68 tisuća kuna mjesečno koliko je plaćao do tada.

'Licitirao sam na 93 tisuće kuna i nadao se da ćemo naknadno ispraviti nepravdu koja mi je učinjena jer mi ugovor nije ponuđen kako je propisivao Zakon. Međutim to se nije dogodilo i 2007. su me izbacili s Prisavlja. Od tada traje pravna bitka i natezanje s njima. Dobili smo dvije presude 2009. i 2011. i iako je sud donio šest zaključaka o uredovanju radi iseljenja, to se sve do danas nije dogodilo', ispričao nam je Pavić.

Iako je bio postigao dogovor sa sadašnjim glavnim ravnateljem Goranom Radmanom da se sve pokuša provesti, Pavić kaže da se prošle godine u cijelu priču upleo aktualni ravnatelj Poslovanja Boris Sruk koji je cijelu stvar sabotirao iz njemu nepoznatih razloga.

'S obzirom na to da sadašnji zakupac plaća samo 18 tisuća kuna i ima jedan kafić više, a ja sam plaćao 68 tisuća, HRT je u proteklih nekoliko godina za vrijeme bivših Uprava i sadašnjeg Ravnateljstva oštećen za 1,2 milijuna kuna i netko bi za to trebao odgovarati', ustvrdio je Pavić.

Na HRT-u su nam samo kratko potvrdili da je ovrha u tijeku.