'ON JE SUDAČKA NEZNALICA!'

Sudac Bebek ponovo na udaru, slučaj rješava policija!

28.04.2013 u 13:57

Bionic
Reading

Kapetan nogometaša Zadra Jakov Surać završio je na razgovoru u prostorijama zadarske policije zbog verbalnog napada na suca utakmice Zadra-Inter Ivana Bebeka koja je završila pobjedom gostiju 1:2, čime je prvoligaški status domaće momčadi doveden pod znak pitanja

'Događaj je u obradi', kazali su u policiji gdje ovaj slučaj tretiraju kako remećenje javnog reda i mira. Tek su nam potvrdili kako je u pitanju igrač Zadra rođen 1975 godine, a takav je u momčadi samo jedan, Jakov Surać.

Surać je pred kraj susreta isključen zbog burne reakcije na situaciju u kojoj je Bebek, prema njegovom mišljenu, propustio Zadranima dosuditi jedanaesterac zbog igranja rukom gostujućeg igrača u šesnaestercu.

'Kod te sam situacije ležao na podu i rukama udario o travnjak, a on je već bio spreman izvući crveni karton. Normalno je da sam bio ljut. Kapetan sam i imam pravo štititi ekipu. Koliko znoja i krvi sam svih ovih godina prolio za svoj klub i onda prije mirovine zbog jedne ovakve odluke sudačke neznalice Zadar može ostati bez prvoligaša', kazao je Jakov za portal 057info neposredno prije odlaska na informativni razgovor u zadarsku policiju.

'Boli me kada se u HNS-u ponašaju kako im se prohtije i za jednu ovakvu utakmicu u kojoj se dva kluba bore za ostanak delegiraju suca koji je zbog sličnih grijeha degradiran i koji je sudio trećeligaške utakmice. I zamislite, u prvoj povratničkoj utakmici sudi baš ovako značajan susret i odlučuje o našim sudbinama. Sjetite se samo njegovog suđenja na Poljudu'.

Surać smatra da Bebek nije poslan kako bi svjesno oštetio Zadar.

'On je sudačka neznalica. Ne zna se postaviti, ne kreće se dobro, ne prati igru. On je zvijezda jer je Fifin sudac, a onda kao takav dođe ovdje i sudi preko neke stvari. Pa nije čudo da u Ligi prvaka imamo onakvo suđenje kakvo smo gledali u polufinalu utakmice Bayern-Barcelona. U HNS-u prolaze nečija djeca i sve ide po sistemu po babi i stričevićima, a pravi dečki koji osjećaju nogomet, koji su ga i igrali brzo budu izbačeni iz igre. U prvi plan se guraju likovi poput Bebeka.'

Opisao je Jakov i događaj zbog kojeg je pozvan na razgovor u PU zadarsku.

'Sačekao sam ga u tunelu i dovikivao mu. Oko njega je bilo desetak ljudi, što zaštitara što policije, nitko mu nije mogao prići. Pitao sam ga što se treba dogoditi da bi nam svirao jedanaesterac, rekao sam mu da ga može biti sram. Ne poričem da je bilo uvreda, ali prijetnji ni u kom slučaju nije. Nisam jedini koji mu je dovikivao, ne znam zašto baš ja moram na policiju', ispričao je svoju stranu priče Surać.