PROKURATOR UMJESTO ŽUŽULA

Sud će odblokirati račune Skladgradnje?

03.12.2009 u 12:06

Bionic
Reading

Trgovački sud u Splitu danas je na zahtjev direktora tvrtke Skladgradnja Slavena Žužula, koji je u pritvoru, odlučio da kao prokurator tvrtku vodi Helena Vidović iz Splita, koja je tim imenovanjem ovlaštena zastupati tvrku

SPLIT - Prokuratorica Vidović je ovlaštena zastupati sve ugovore i poduzimati sve pravne radnje u ime "Skladgradnje" te ju zastupati u svim postupcimau pred upravnim i državnim tijelima te pred državnim i arbitražnim sudovima, izjavio je za Hinu predsjednik splitskoga trgovačkog suda Ivan Bakalić. Po njegovim riječima angažiranje prokuratorice nije vremenski ograničeno. Bakalić je objasnio da je trgovački sud tako odlučio na prijedlog direktora "Skladgradnje" Slavena Žužula koji je u pritvoru.

Žužul je u pisanu prijedlogu, po Bakalićevim riječima, naveo da se nalazi u "specifičnim okolnostima" (pritvor) te da je stoga nužna punomoć Heleni Vidović kako bi se omogućio normalno funkcioniranje tvrtke u kojoj je 75O radnika i od koje ovisi još nekoliko tisuća ljudi članova obitelji zaposlenika ili kooperanata "Skladgradnje". "

Takav prijedlog je zakonski utemeljen i mi smo ga žurno prihvatili jer trgovački sud želi biti servis gospodarstvu", kazao je Bakalić.

Županijski sud u Zagrebu je prije dva dana privremeno blokirao svu imovinu "Skladgradnje" koja je na bojenju tunela Mala Kapela i Sveti Rok navodno nezakonito zaradila 22 milijuna kuna zbog čega je u "slučaju HAC" direktor "Skladgradnje" Slaven Žužul nedavno uhićen.

Na upit znači li današnje imenovanje prokuratorice "Skladgradnje" mogućnost "deblokade" imovine te tvrtke, predsjednik splitskoga trgovačkog suda Bakalić je kazao kako o mogućoj "deblokadi" tvrtke odlučuje županijski sud u Zagrebu koji je "blokirao" njezinu imovinu.