vremenska prognoza

Subota kao stvorena za uživanje na zraku

26.05.2018 u 07:55

Bionic
Reading

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u subotu se očekuje pretežno sunčano, u unutrašnjosti uz promjenljivu naoblaku, ujutro mjestimice i maglu

Lokalno uz umjeren i jak razvoj oblaka moguć je pokoji pljusak praćen grmljavinom, ponajprije u istočnoj Hrvatskoj i u gorju.

Prognoza 26.5.2018. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: dhmz.hr

Vjetar na kopnu uglavnom slab. Na Jadranu slab do umjeren maestral, ujutro uz obalu i bura, podno Velebita s jakim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 24 do 29 °C.

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izviestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar puše na dionicama autocesta: A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine no autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a ima je i na dionicama autocesta: A1 između čvora Gospić i tunela Sveti Rok te A3 Bregana-Lipovac između Križa i Nove Gradiške.

  • +29
Građani uživali u sunčanom danu na otvorenom Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic / CROPIX

Zbog radova za sav je promet zatvorena državna cesta DC1 čvor Lučko (A3) - Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik. Obilazak je državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) - Ventilatorska ulica - Gospodarska ulica - Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) - državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera.

Do 27.05. do 14,00 sati u smjeru graničnog prijelaza Rupa, na riječkoj obilaznici između čvorova Rujevica i Diračje vozi se jednim trakom, uz ograničenje brzine.

Do 29. svibnja u 19,00 sati prekinut je promet na županijskoj cesti ŽC3070 Dugo Selo-Rugvica, zbog radova na željezničko-cestovnom prijelazu u Dugom Selu, javlja HAK.