ODLUČIO PLENUM

Studenti Filozofskog fakulteta nastavljaju blokadu referade

filozofski fakultet prosvjed

filozofski fakultet prosvjed

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto

Plenum Filozofskog fakulteta odlučio je večeras da će se i sutra nastaviti blokada referade kako bi studenti na simboličan način upozorili na mjesto gdje im se čini nepravda

Odluku o nastavku blokade donijelo je 70-ak prisutnih studenata.

U raspravi o drugom danu blokade referade razgovaralo se i o rješavanju hitnih administrativnih problema studenata kao što su prijave stipendija, dobivanje potrebnih potvrda i drugih dokumenata.

Studenti Filozofskog fakulteta počeli su jutros blokadu referade zahtijevajući od Ministarstva obrazovanja, znanosti i športa da se svim redovitim studentima tog fakulteta omogući besplatan upis na drugu godinu studija.

Riječ je uglavnom o studentima koji su redovito završili prvu godinu studija. Oni bi sada trebali upisati drugu godinu, a prosvjeduju zato što nije jasno tko će imati pravo na besplatno studiranje, a tko neće.

Studenti također poručuju da blokadom studentske službe, sprječavanjem upisa i plaćanja naknade upozoravaju na finacijski udar na studente koji se skriva iza 'praznih fraza' o besplatnom školovanju studenata upisanih u prvu godinu studija 2010.

Predstavnici fakultetskog plenuma istaknuli da je početak nove akademske godine 'srušio iluzije i nekolicini preostalih koji su uporno tvrdili da je besplatno školovanje već ostvareno te ga samo treba uvrstiti u predložene Fuchsove zakone'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi