#xboxreveal

STREAM: Uživo gledajte predstavljanje nove Xbox konzole!

21.05.2013 u 18:59

Bionic
Reading

U Redmondu, u američkoj državi Washington upravo je započelo predstavljanje nove Xbox konzole koja će biti izravni konkurent PlayStationu 4

-Odmah na početku eventa Microsoft je otkrio ime svoje nove konzole: Xbox One. Sada je jasno da su sve glasine bile krive i da je Microsoft uspio tajiti ime konzoel sve do kraja.

 

-Microsoft se odmah bacio na predstavljanje novog Kinecta koji omogućuje glasovno upravljanje funkcijama konzole, kao i uz pomoć pokreta tijela. Sve to već je sada dostupno na Xboxu 360.

 

-Treća stvar koja je predstavljena je – funkcioniranje Skypea.

 

-Predstavljena je 'Trending' aplikacija, funkcija koja vam omogućuje najpopularnije TV serije, filmove i glazbu.

 

-Novi Xbox kontroler ima 'više od 40 inovacija' u odnosu na kontrolera Xboxa 360.

 

-Xbox One ima 'tri operativna sustava u jednome' koji omogućuju trenutno prebacivanje između igara i ostalih mogućnosti konzole poput filmova, glazbe i televizije.

 

-Kako bi Xbox Live pružao najbolju moguću uslogu, Microsoft će imati čak 300 tisuća servera.

 

-Kao i PlayStation 4 i Xbox One imati će mogućnost snimanja video materijala iz igara i objavljivati ih na cloud servisu.

 

 

-Na pozornici se pojavio predstavnik EA Gamesa i naglasio da će EA i Microsoft putem Xbox One-a imati 'vrlo posebnu vezu'. Predstavljen je i novi engine - EA Ignite koji će biti dijelom svih budućih sportskih franšiza iz EA.

 

-Xbox One u prvoj će godini postojanja imati čak 15 ekskluziva a osam od toga biti će potpuno novi projekti.

 

-Na pozornici se pojavila predstavnica 343 Industries, razvojnog studija zaslužnog za Halo 4. Ona je predstavila TV seriju temeljenu na Halo franšizi na kojoj će raditi nitko drugi nego - Steven Spielberg!

 

-Microsoft je predstavio posebnu suradnju s NFL ligom a upravo će vlasnici Xbox One konzole imati pristup brojnim ekskluzivinim sadržajima kada su u pitanju prijenosi utakmica.

 

-Konzola će se na tržištu pojaviti 'kasnije ove godine'.

 

-Kao što je i najavljeno, po prvi je puta predstavljen Call of Duty: Ghosts. Svi DLC sadržaji za tu igru prvo će se pojaviti na Xbox One konzoli. Podsjećamo, 'Ghosts' će biti temeljen na potpuno novom engineu. Iz Activisiona kažu da će ovo biti 'najbolji i najemocionalniji' dio CoD franšize.

 

-S prikazom trailera za CoD: Ghosts, event predstavljanja Xbox One konzole je završen.

 

 

SPECIFIKACIJE: