većina odluka ostaje na snazi

[DOKUMENT] Objavljene nove mjere Nacionalnog stožera koje stupaju na snagu 1. ožujka, pogledajte detalje

26.02.2021 u 16:05

Bionic
Reading

Nakon što su neke od mjera pojašnjene na današnjoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, poslijepodne su odluke o popuštanju mjera te produženju nekih drugih i službeno objavljene

U izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, Stožer propisuje popuštanje mjera za ugostiteljske objekte, odnosno otvaranje terasa, ali i otvaranje dvorana za treninge, ali bez kontakta.

Izmjenom Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19, produljuje se važenje te odluke do 15. ožujka.

Produljuje se i Odluka o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske, te se dodaje i obveza samoizolacije za putnike u tranzitu, uključujući i osoblje u prometnom sektoru, koji ne napuste Hrvatsku u roku od 12 sati.

Do 15. ožujka produljuje se i Odluka o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima.

​Odlukom o prestanku važenja Odluke o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u morske luke i luke unutarnje plovidbe za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 propisuje se da ta zabrana prestaje važiti 1. ožujka.

Jednako tako, donesena je Odluku o prestanku nužnih epidemioloških mjera za područje Ličko-senjske županije.