MIRNI PROSVJED

Stotine građana na skupu potpore pedijatrici u Metkoviću

14.01.2019 u 18:31

Bionic
Reading

Nekoliko stotina građana okupilo se u Metkoviću kako bi uputili javnu kritiku na neprofesionalan rad institucija kao što je Hrvatska liječnička komora i iskazali potporu liječnici Kseniji Kaleb. Riječ je o pedijatrici koja je najviše pomogla preminulom Gabrijelu, no Hrvatska liječnička komora upravo je nju ocijenila glavnim krivcem za smrt dječaka

Prosvjed je organizirala građanska inicijativa "Sinovi i kćeri doline Neretve". Na prosvjed je došla i sama liječnica Ksenija Kaleb. Poručila je kako joj je obitelj na drugom mjestu, a medicina na prvom. "Želim samo da se sazna istina", dodala je. Potporu prosvjednicima dale su i liječnice Nela Sršen i Josipa Rodić. Okupljenim gradjanima obratila se i majka liječnice Kaleb.

'Doktorica je jedina u ovoj situaciji postupila odgovorno, a Komisija se nepravedno prema njoj ponijela. Cenzurirani smo od strane sustava jer se nije čula naša riječ s prvoga prosvjeda i naši zahtjevi koji su potrebni za cijelu dolinu Neretve, zato opet prosvjedujemo. Ustavom su nam zagarantirana prava što se tiče zdravstva, a mi to nemamo. Imamo cijeli niz smrtnih slučajeva u ovom gradu, a vrijeme je da netko kaže dosta', kaže Ivica Matičević, jedan od organizatora prosvjeda.

'Ključni zahtjev jest da se uredi naš zdravstveni sustav u Metkoviću, da se povežu domovi zdravlja i hitna. Da se napravi opća bolnica, da se opreme doktorske ordinacije. Pozivam političku elitu da dođu ovdje i riješe ovaj problem u Metkoviću. Obećavaju nam 28 godina ovo ili ono, a nikada se ništa nije napravilo', keže Matičević te dodaje kako se među ljude uvukla nesigurnost jer sustav ne funkcionira kako treba te da se bore za cijelu Hrvatsku, javlja HRT.

  • +3
Prosvjed u Metkoviću Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL