ŽESTOKA DEBATA

Što jedu gasitelji, prasetinu ili staru hranu? Vatrogasac: Pošteno se najedemo tek kada dođu ministri

26.08.2017 u 11:03

Bionic
Reading

Nakon što je Hrvatsku obišla fotografija suhog obroka, tzv CSO-a, koje vatrogasci dobivaju na terenu, a kojem je rok trajanja isteko prije gotovo tri godine, javio se šef Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, Zoran Smolić koji je ustvrdio da vatrogasci na terenu jedu bolje nego kod kuće. Ta je izjava iznervirala mladog vatrogasca Šimu Ševerdiju koji je poručio da pošteno jedu tek kada na požarište dolaze ministri

Smolićevu izjavu ocijenio je tužnom i stramotnom. 'Doručak, ručak, užina i večera su se djelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima', napisao je Ševerdija na Facebooku.

Podsjetimo, na stranici 'Vatrogasci-Oni su naši heroji' prije nekoliko dana osvanula je fotografija obroka koji je podijeljen vatrogascima, a kojem je rok trajanja istekao u prosincu 2014. Oglasila se i podravka koja te obroke proizvodi kazavši kako je riječ o paketu koji je bio namijenjen poplavljenim područjima u Gunji.

Nakon toga oglasio se Smolić. Prije dva dana je rekao: 'Našim vatrogascima i ljudima koji nam pomažu pa čak i za vojsku radimo prehranu od doručka, užine, ručka i večere i nitko nije imao niti jednu primjedbu. Ako kažem da su jučer imali pečenu prasetinu i piletinu s grila, valjda ni kući nije bolji ručak. Trudimo se da bude raznovrsno i kvalitetno jer ti ljudi to zaslužuju. Troškovi jesu veliki, ali nema dileme da će svaki vatrogasac koji je dulje od šest sati na terenu dobiti obrok, a ti obroci su raznovrsni i visokokvalitetni. Moguće je da je netko pakete sa starom hranom dao vatrogascima, ali to nismo bili mi'.

  • +11
Vatrogascima na požarištu Zaton-Raslina pomaže vojska Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić