ŠTO ĆE REĆI PUTIN?

Što će reći Putin? Erdogan dao podršku Ukrajini oko Krima

21.09.2016 u 13:26

Bionic
Reading

Turska će podržati stav Kijeva kad je riječ o Krimu, bez obzira na uspostavljanje dijaloga s Moskovom, kazao je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na sastanku s ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom tijekom 71. sjednice Generalne skupštine UN-a u New Yorku, a što je potvrdila i služba za odnose s javnošću ukrajinskog predsjednika

Turska će podržati stav Kijeva kad je riječ o Krimu, bez obzira na uspostavljanje dijaloga s Moskvom', izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan na sastanku s ukrajinskim kolegom tijekom 71. sjednice Generalne skupštine UN-a u New Yorku

'Erdogan je naglasio da će Turska i dalje davati podršku Ukrajini po pitanju uspostavljanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države kako u bilateralnom tako i u višestranim formatima', priopćili su nakon izjave turskog čelnika iz Porošenkovog ureda za odnose s javnošću.

Čelnici dviju zemalja razgovarali su i o trgovini i investicijama te se dogovorili o radnom sastanku na kojem će razgovarati o energetici.

Podsjetimo, Krim je postao dio Rusije u ožujku 2015. godine nakon referenduma. Međutim, nisu sve zemlje članice UN-a priznale referendum te one i dalje smatraju poluotok dijelom Ukrajine.