KREĆE OD TRŽNICE KVATRIĆ

Što bi Margareta Mađerić promijenila u Zagrebu?

29.04.2013 u 16:10

Bionic
Reading

Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu Margareta Mađerić rekla je danas da su u posljednja tri tjedna, na inicijativu građana Donjega grada i Maksimira, prikupili 2300 potpisa za natkrivanje Tržnice Kvatrić

'U zagrebačkoj Skupštini i Holdingu nema sluha za to i kada dobijemo povjerenje na predstojećim lokalnim izborima to će biti jedan od prioriteta Vijeća gradskih četvrti Maksimir', kazala je Mađerić novinarima nakon druženja sa građanima na Tržnici Kvatrić.

Istaknula je kako je u njezinu programu nalazi i otvaranje ureda za umirovljenike, koji pogođeni krizom i recesijom izuzetno teško žive, a potrebe su velike - posebno za smještajnim kapacitetima u domovima za umirovljenike.

'Nema dovoljno kapaciteta u domovima umirovljenika, kreveta za palijativnu skrb te stacionara, a u širem centru grada živi velik broj starijih ljudi za koje se nitko ne brine', naglasila je. Mađerić je najavila i organizaciju mobilnih timova koji će preuzimati brigu za starije građane za koje nema tko brinuti.

Kandidatkinja HDZ-a za zagrebačku gradonačelnicu rekla je i da su nezaposlenost, teška gospodarska i ekonomska situacije, nezadovoljstvo radom Zagrebačkim holdingom te nedovoljni smještajni kapaciteti u dječjim vrtićima i problemi umirovljenika najveći problemi sa kojima joj se građani obraćaju.

Na novinarsko pitanje kako komentira rezultate istraživanja najveće svjetske baze podataka o kvaliteti života Numbeo, po kojem Zagrepčani plaćaju najveće režije u Europi, Mađerić je odgovorila da 'Zagrepčani sve plaćaju deset puta skuplje što je potpuno nelogično'.

Istaknula je da će smanjenjem komunalnih usluga i drugih davanja vratiti gospodarstvo u Zagreb, jer su sadašnji nameti od strane SDP-a i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića istjerali gospodarsku aktivnost izvan grada u druge županije. 'Rezultat toga je 47.000 nezaposlenih u Gradu Zagrebu što je poražavajuća brojka. Došao je trenutak da dobijemo izbore i smijenimo lošu vlast u Gradu Zagrebu kako bi imali bolji, kvalitetniji i europski Zagreb', kazala je Mađerić.