VREMENSKA PROGNOZA

Stiže kratko zatopljenje, a onda ponovno kiša, moguće i snijeg

10.04.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, oblačnije u Gorskom kotaru i Lici, u unutrašnjosti Dalmacije i na krajnjem istoku. Temperature su jutros niske, u dijelovima unutrašnjosti i nekoliko stupnjeva ispod nule. Na moru bura olujna na udare pojačava dojam hladnoće.

Stoga ne čudi da su na snazi ograničenja u prometu prema izvješću HAK-a: “Zbog jakog vjetra na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) te dionici Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A1 između vijadukta Božići i tunela Bristovac te A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brzine, no obje autoceste otvorene su za sve skupine vozila.”

Vjetrovito će biti i u nastavku dana, može pasti i malo kiše, većinom u Gorskom kotaru i Lici, gdje u najvišim predjelima može zalepršati i koja pahulja snijega. Koja kap kiše moguća je i u dijelu Dalmacije. Prema večeri će bura postupno slabjeti, prognozira meteorologinja N1, Tea Blažević.

Utorak će biti posvuda većinom suh, unatoč promjenjivoj naoblaci u većem dijelu zemlje. Bura će slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak.

Srijeda će još biti većinom stabilna. Osjetno će zatopliti. Temperature će rasti i do 20-ak stupnjeva.

U drugom dijelu tjedna ponovno nestabilnije, uz češću kišu, ali i niže temperature uz koje je u gorju moguće i malo susnježice i snijega.