DILANJE TRAVE

Stipi i Vanji Rigwald 7,4 godina zatvora

18.02.2011 u 18:18

Bionic
Reading

Zbog organizirane preprodaje marihuane, Stipe Ringwald (39) iz Šibenika danas je na Županijskome sudu u Splitu nepravomoćno osuđen na pet godina i četiri mjeseca zatvora, suoptuženici - Vice Mihaljević (30) iz Bilica Darko Vukšić (28) iz Vrgorca dobili su po pet godina zatvora, a majci Stipe Ringwalda Vanji (64) izrečena je, zbog pomaganja, zatvorska kazna od dvije godine

Predsjednik sudskog vijeća Bruno Klein donio je rješenje po kojem se svima njima oduzima nezakonito stečena imovinska korist od prodaje marihuane. Prvooptuženi Stipe Ringwald ostao je bez 35.000 kuna, drugooptuženi i trećeoptuženi Vukšić i Mihaljević bez 30.000 kuna, a Stipina majka Vanja bez 5000 kuna.

Oni su uhićeni početkom 2010. godine, kada su nabavljali marihuanu iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Po optužnici Županijskoga državnog odvjetništva, Stipe je bio zadužen za nabavu droge, koju je iz Bosne i Hercegovine do Šibenika donosio Vukšić. Drogu je zatim preuzimao Mihaljević i nosio je Vanji Ringwald. Marihuanu su prepakiravali u manje paketiće za raspačavanje. Uspjeli su u dva puta prodati nekoliko kilograma marihuane vrijedne više od 240 tisuća kuna.

Svoj trojici produžen je pritvor, a majka Stipe Ringwalda Vanja do provomoćnosti presude bit će na slobodi.

Stipe Ringwald bivši je automobilistički prvak, danas poznatiji po brojnim kaznenim prijava, njih više od stotinu.