DAO POTPIS ZA REFERENDUM

Štimac protiv gay brakova

14.05.2013 u 15:28

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac potpisao je na Cvjetnom trgu u Zagrebu zahtjev za raspisivanje referenduma kojim bi se u Ustav Republike Hrvatske unijela odredba da je brak životna zajednica žene i muškarca

Štimac je izjavio kako svojim potpisom podupire prirodni brak žene i muškarca te zaštitu braka od pojava koje su suprotne tradiciji u hrvatskome narodu i društvu.

Iako je Štimac danas podržao 'pojave koje su u skladu s hrvatskom tradicijom' i brak kao 'zajednicu muškarca i žene', brak mu nije bio na prvom mjestu kada se prije nekoliko godina razveo od supruge Suzane Štimac. Ključ za razvod, kako je prije nekoliko godina kazala bivša Štimčeva supruga, bile su izvanbračne avanture i Štimčeva nevjera.

Građanska inicijativa »U ime obitelji« želi osigurati da Ustav i svi zakoni Republike Hrvatske štite brak kao životnu zajednicu žene i muškarca te zaštitu djece od mogućnosti da ih usvajaju istospolni parovi.

Do ponedjeljka zahtjev je potpisalo više od 131 tisuću građana. Jelena Gazivoda najavila je kako će o broju potpisnika ta građanska inicijativa izvještavati svaka tri dana.

Inicijativu je jučer podržao i HSS, koji je građane pozvao da daju svoje potpise.