ODVJETNICI NEINFORMIRANI

Stiglo odobrenje iz Londona za provedbu istraga protiv Todorića

10.05.2019 u 19:25

Bionic
Reading

Napokon je stiglo odobrenje koje je Tužiteljstvo čekalo iz Londona kako bi moglo potpuno provesti dvije istrage protiv Ivice Todorića, doznaje N1. Riječ je o istragama u slučaju Nexus i one koja se odnosi na 'sale-leaseback' ugovore između Agrokora i američkog nekretninskog fonda

Ivica Todorić mogao bi uskoro biti ispitan baš kao što je bio ispitan u slučaju Agrokor nakon što je izručen iz Londona - nakon gotovo pet mjeseci od kada je suglasnost zatražena, i nakon požurnice, sredinom travnja stigao je odgovor iz Londona, javlja N1.

Todorić se nije htio odreći prava po kojem za svaki novi postupak London treba dati suglasnost, a njegovi odvjetnici kažu - ne znaju da je ona stigla. Ipak, tužitelji su ih obavijestili da će se tamo održati ročište.

"Čak su nas i pozvali da damo svoje sugestije, ili pitanja i da će dio obrane, da imamo to pravo i da će to biti prezentirano sudu u Londonu", pojašnjava jedna od odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković.

Istovremeno, bliži se rok od godinu i pol za kraj jedne od najkompliciraijih i najskupljih istraga ikad. Za 10 bi dana istraga trebala biti gotova, nakon čega bi za eventualno pisanje optužnice tužiteljstvo onda imalo još tri mjeseca. A da bi do toga došlo, potrebno je složeno vještačenje koje je povjereno poljskoj tvrtki.

  • +14
Prvo jutro nakon izlaska iz zatvora Ivica Todorić otišao u frizerski salon Neno Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Međutim, vještačenje još nije stiglo - no obrane kažu imaju neslužbenu informaciju da bi do kraja svibnja trebalo biti u spisu.

"I tek tada ćemo moći znati kakvi su rezultati i šta kaže to vještačenje. Ali to ujedno i znači činjenicu da taj rok neće biti ispoštivan, međutim radi se o instruktivnom roku o kojem ne ovisi sudbina tog spisa", kaže Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ivana Crnjca.