vremenska prognoza

Stigle su ljetne vrućine, ali neće dugo trajati; pogledajte kada i gdje se ponovno očekuju kiše

25.07.2018 u 07:28

Bionic
Reading

Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće u srijedu će biti u gotovo cijeloj Hrvatskoj, dok su u gorskom području i unutrašnjosti Dalmacije mogući kratkotrajni pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ)

Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će u Slavoniji, Baranji i Srijemu puhati sjeverozapadnjak, na Jadranu ujutro slaba do umjerena, podno Velebita i u Dalmaciji jaka bura, a poslijepodne sjeverozapadnjak.

Najviše dnevne temperature kretat će se od 29 do 33 stupnja Celzija, dok će u gorju one biti nešto niže, prognoza je DHMZ-a.

U četvrtak se nastavlja pretežno sunčano, toplo i vruće, ali i nestabilno vrijeme. Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima mogući su pljuskovi.

Na kopnu će puhati slab vjetar, dok će na Jadranu puhati slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 15 do 20 stupnjeva Celzija, a na Jadranu od 20 do 24, dok će najviša biti između 28 i 32 stupnja.

U danima nakon četvrtka ponovno nas čeka period nestabilnijeg vremena, s pljuskovima i grmljavinom te za nekoliko stupnjeva nižim temperaturama.

Detaljniju prognozu za sljedećih sedam dana pogledajte u galeriji u nastavku ili na stranicama DHMZ-a:

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: .

Biometeorološke prilike će u srijedu biti povoljne te će se većina ljudi osjećati dobro i neće imati tegobe uzrokovane vremenom. Potrebno je zaštititi se od UV zračenja, uzimati dovoljno tekućine i laganu prehranu.

  • +42
Ljeto na plažama diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL