PAD TEMPERATURE

[FOTO/VIDEO] Stigla je velika promjena vremena: Tuča u Istri i Zagorju, kilometarske kolone u Zagrebu

25.09.2020 u 19:25

Bionic
Reading

Jako nevrijeme zahvatilo je dijelove Hrvatske, a to je samo uvod u veliku promjenu te drastičan pad temperature. U Istri i u Zagorju je padala tuča, a bilo je i kiše praćene grmljavinom. Pada i na zagrebačkom području

Snimke iz Istre i Šibenika govore o nepredvidivosti jesenskog vremena.

U Bujama je vjetar nosio komadiće leda i obilnu kišu dok je istovremeno kroz oblake provirivalo sunce.

'Trajalo je svega 5 minuta, vjetar je nosio kišu i tuču, a kroz oblake se probijalo sunce. Nakon svega se brzo rasbistrilo. Bilo je zanimljivo', opisao je čitatelj, javlja Dnevnik.hr.

More kod Rijeke mijenja boju, posljedica je to obilne kišurine! Foto: Ivan Bubičić

Objavljuje IstraMetPetak, 25. rujna 2020.

ŠTETE IMA U VINOGRADIMA! Kako je kod vas?

Objavljuje Zagorje.comPetak, 25. rujna 2020.

U Šibeniku, uslijed intenzivne kiše koja je padala nešto više od 10 minuta, podzemna garaža pod Poljanom poplavljena je danas i drugi put od otvaranja. Prema podacima portala Pljusak.com, u Šibeniku je u pola sata palo oko 30 litara kiše po četvornome metru.

U dijelovima Dalmacije tek se očekuju velike nepogode.

  • +22
Promjena vremena Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je narančasto upozorenje za Istru, Kvarner i Dalmaciju pa se građani pozivaju na oprez. Meteoalarm je najavio da se u većem dijelu zemlje očekuju olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima. Na području Knina, Rijeke, Splita i Dubrovnika moguće su i bujične poplave zbog prekomjerne količine kiše. Zbog nagle promjene vremena DHMZ je izdao i posebno priopćenje.

'Nakon kalendarskog dolaska jeseni, za vikend će se i temperatura zraka prilagoditi dobu godine, dapače bit će i hladnije od prosjeka. Uzrok tomu je premještanje ciklone s kojom, uz pad temperature, stiže mjestimice i obilna kiša. Bit će vjetrovito pa upozoravamo na jako do olujno jugo i južni vjetar'.

Velike gužve u Zagrebu

Poslijepodne su se na najprometnijim zagrebačkim cestama stvarale goleme gužve. Automobili su satima stajali gotovo u mjestu. Osim uobičajenih gužvi radnim danom u poslijepodnevnim satima i kiši koja pada, uzrok je kilometarskih kolona i održavanje INA Delta rallyja, zbog kojeg su bili zatvoreni Most slobode i okolne prometnice.

  • +8
Gužve u prometu Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL