MENTORICA KOROVLJEV

'Šteta što se Čačić ne može posvetiti slikarstvu'

  • +3

Slikar Radimir Čačić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Slikar Radimir Čačić

Bionic
Reading

Ne uspiju li Reformisti doći na vlast, Radimir Čačić mogao bi imati vremena za slikanje i tako ispuniti želju voditeljice likovne radionice u kaznionici Valtura Milanke Korovljev, koja smatra da njezin bivši učenik ima veliki slikarski potencijal

'Radimira Čačića upoznala sam tek kada je postao moj učenik na likovnoj radionici koju sam od Nove godine pa do kraja svibnja održavala u kaznionici Valtura. Nikad ga prije nisam upoznala niti ga znala kao političara. No kao učenik i kao osoba, na mene je ostavio nevjerojatan dojam', tako je prof. Milanka Korovljev, likovna pedagoginja i voditeljica likovne radionice u Valturi, opisala svojeg učenika.

U razgovoru za Varaždinske vijesti nije štedjela hvalospjeva o političaru, a slikarstvo mu je preporučila i kao bijeg od stresa:

'Čačić ima veliki potencijal i nadam se da će se slikarstvom nastaviti baviti i u budućnosti, iako mi je on rekao da za to neće imati vremena zbog mnogo posla. No preporučila sam mu da kada mu bude najteže, slikanje neka bude bijeg od stresa i trenuci opuštanja', kazala je.

Istaknula je da je, za razliku od ostalih zatvorenika, imao određeno predznanje o slikarstvu: 'Čačić se prije bavio akvarelom, mnogo je čitao o svijetu slikarstva, slikarskim tehnikama, a i svoje je znanje iz arhitekture ponekad umjesto mene znao tumačiti ostalima. Bio je stup grupe i oslonac ostalima, pomagao je kada im je trebalo. Iako ga mediji danas prezentiraju bahatim, uvijek strogog izraza lica, na tim radionicama bio je posve drugačija osoba: otvorena, iskrena i opuštena', ispričala voditeljica likovne radionice u kaznionici Valtura.

Profesorica Korovljev navodi da su Čačićevi omiljeni motivi bili okruženje u kojem se nalazio, a u njegovim djelima ona prepoznaje dašak impresionizma.