RADNICI NA OBAVIJESNOM RAZGOVORU

'Štedjeli smo novac u Areni, a kamate su bile čak 24 posto!'

04.03.2014 u 15:53

Bionic
Reading

Opetovani medijski napisi o radnicima nekadašnje Arene trikotaže koji su još uvijek u štrajku jer su ostali bez šestomjesečnih plaća, ali i bez teškom mukom priskrbljene interne štednje koja se procjenjuje na oko šest milijuna kuna, doveli su do postupanja policije

Naime, službenici Policijske uprave istarske započeli su danas s provođenjem izvida u pulskoj Modnoj kući Arena. Arenini radnici, među kojima i sindikalna povjerenica Ljiljana Bonas, bili su pozvani na obavijesni razgovor u policiji.

'Želimo samo znati gdje je nestao i kako se raspolagalo našim novcem. Dok smo redovito primali plaću, uvijek smo mogli podići naš novac koliko nam je trebalo od onoga koliko smo imali na knjižici. A znalo se sakupiti dosta, jer ljudi su bili stimulirani visokim kamatama i isplatilo se držati novac na toj našoj internoj štednji. Kamate su bile čak 24 posto, još lani je zadnja kamata po viđenju iznosila šest posto, i kamata na kamatu, skupilo bi se, no sad do tog novca ne možemo. Nama je, znate, gorući problem neisplata plaća. Ovo s nestalom štednjom i novcem iz kase uzajamne pomoći još bi i nekako pregrmjeli samo da radimo i primimo za svoj rad plaću, a štednja i ovo drugo kad bude. Valjda će policija to istražiti', kazala je tportalu sindikalna povjerenica Bonas potvrdivši da je danas rekla koliko zna o tome i policiji.

Podsjetimo, radnici su prije nekoliko dana javno putem medija zatražili da se istraži gdje je završio njihov novac, kao i onaj koji su uplaćivali u kasu uzajamne pomoći. Koliko je novca bilo u kasi namijenjenoj pomoći radnicima, kažu 'tko to uopće zna', a sumnjaju i da se netko želi domoći vrijednih Areninih nekretnina.

Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović potvrdila je da policija provodi izvide isključivo temeljem napisa koji su upućivali da je bilo određenih nepravilnosti u toj tvrtci.