PUŠTANJE CRNILA

Stazić Karamarku: Dođi u Sabor i obrati se Zoranu, vragu, sotoni...

26.05.2015 u 10:42

Bionic
Reading

Nenad Stazić (SDP) i Andrija Mikulić (HDZ) demonstrirali su u jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija 'U mreži Prvog' koliko su te dvije političke opcije daleko od zajedničkog puta prema smanjenju podjela u društvu ili suglasju o važnim političkim i gospodarskim pitanjima. U emisiji je bilo riječi o pismu koje je šef HDZ-a Tomislav Karamarko poslao predsjedniku SDP-a Zoranu Milanoviću, trebaju li dvije najveće stranke sjesti za stol i riješiti svjetonazorska pitanja te može li se to uopće postići

Mikulić je rekao da je Karamarko uputio pismo Milanoviću kako bi mu ponudio pokušaj postizanja konsenzusa o važnim pitanjima, kako bi zemlju zajedničkim snagama izvukli iz krize.

Stazić je odgovorio da pismo treba promatrati s obzirom na sadržaj i autora i njegovu vjerodostojnost.

'Odgovor je bio upravo onakav kakav je trebao biti kad se uzmu u obzir te dvije činjenice', istaknuo je Stazić. Pismo je prvo dano medijima, na djelu je očiti pokušaj manipulacije. Zašto pisati pisma. Pa gospodin Karamarko saborski je zastupnik, umjesto da dođe u parlament, gdje mu je radno mjesto, gdje prima plaću... pa tamo premijer dolazi na Aktualno prijepodne, najmanje tamo, dolazi i češće; pa da mu pristupi i kaže - Gledaj, Zorane, ili gospodine Milanoviću, ili premijeru, ili vraže, sotono, ajde da razgovaramo. On ne dolazi na to radno mjesto', rekao je Stazić.

Uporno je naglašavao da je Sabor pravo mjesto za dijalog i kako se Karamarko samo mora pojaviti na svom radnom mjestu i imat će priliku sresti premijera Zorana Milanovića i s njim razgovarati o svemu. 'Stvarni motiv pisma bio je pustiti crnilo i prekriti intervju dan tjedniku Globus. U njemu su izrečene silne prijetnje. Pitam se kako je dobio svoju diplomu iz povijesti. Povjesničar nema pojma o povijesti, a to neznanje temelj je njegova djelovanja', rekao je Stazić govoreći o predsjedniku HDZ-a Karamarku.

Stazić je Karamarka optužio i da je organizirao dvije kolone u Vukovaru i prosvjed u Savskoj 66. Mikulić je to opovrgnuo rekavši kako narod SDP-u na tim mjestima poručuje što misli.

Mikulić je izrazio neslaganje sa svime što je Stazić izrekao. Naglasio je kako sve rečeno u intervjuu podupiru i stranka i on osobno.

I ovom prigodom vratili smo se u 1991. Mikulić je podsjetio kako je SDP 25. lipnja 1991. napustio sabornicu. Optužio je SDP da potencira podjele u društvu, kako društvenim pitanjima prikriva svoje pogrešne gospodarske poteze.

Stazić je, među ostalim, rekao i kako Hrvatsku nije bilo lako izvući iz gliba u koji ju je bacio HDZ.

Emisiju 'U mreži Prvog' možete poslušati ovdje