POPLAVE NA DUBROVAČKOM PODRUČJU

Stanje se normalizira, ali voda nije za piće

22.11.2010 u 19:17

Bionic
Reading

Nakon obilne kiše koja je u ponedjeljak ujutro prouzročila brojne štete na dubrovačkom području, u poslijepodnevnim satima kiša je prestala padati pa se stanje na terenu večeras postupno normalizira

Dubrovačke gradske komunalne službe, vodovod i čistoća te vatrogasci, policija i djelatnici poduzeća za ceste rade na normalizaciji stanja. Cesta prema Župi dubrovačkoj i Konavlima ponovno je otvorena kao i ostale ceste na dubrovačkom području.

Samo dubrovački vatrogasci danas su imali oko 150 intervencija, a pomagali su im i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava (DVD) Konavle i DVD Dubrovačko primorje, kazao je zamjenik dubrovačkog gradonačelnika Niko Šalja.

Na pitanje hoće li proglasiti elementarnu nepogodu za grad Dubrovnik župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kazao je kako će to učiniti ako za to bude uvjeta.

Tijekom jutra na dubrovačkom je području u roku od tri sata palo više od 160 litara kiše na metar četvorni. Zbog pojave bujičnih voda u Dubrovniku su poplavljeni brojni stambeni te poslovni prostori osobito oni u povijesnom središtu, a razina vode na središnjoj dubrovačkoj ulici Stradunu iznosila je 40-ak centimetara. Poplavljeni su i mnogi stambeni objekati na Općine Župe dubrovačke.

Uslijed obilnih kiša došlo je do prekida u opskrbi električnom energijom na području Pelješca i Konavala, a kako je popodne navela Državna služba za zaštitu i spašavanje, bez struje su još manja područja: Petrovo selo, Konavoska brda, Osojnik, Zaton Veliki i područje Mironja.

Voda na dubrovačkom području nije za piće već se prethodno mora prokuhavati.