VI PITATE, ONI ODGOVARAJU

Stanarima odnose aute, a nema alternative za parkiranje

  • Autor: Mladen Obrenović
  • Zadnja izmjena 29.06.2011 13:44
  • Objavljeno 29.06.2011 u 13:00
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Gradska četvrt Maksimir pokušat će, u dogovoru s Gradskim uredom za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, jednu stranu Filipovićeve ulice proglasiti parkirališnom, a na drugoj će ostati zabrana parkiranja

Stanari Filipovićeve ulice u Maksimiru ostali su u utorak šokirani kad su shvatili da im automobile premještaju s lokacija na koje su ih do sada parkirali, ne nudeći istodobno i alternativno rješenje. Sukladno odluci o zabrani parkiranja, već od jutra počelo je uklanjanje automobila što je izazvalo ogorčenje građana. 'Niti je ovo naplatna zona, niti imamo gdje drugo parkirati automobile. Samo su nas prije nekoliko dana lecima upozorili kako će uklanjati automobile, a od jutros su to i počeli ostvarivati. Jednostavno ne znamo komu se obratiti i gdje sada parkirati, jer drugog, logičnog rješenja nemamo', požalili su se ljutiti vlasnici automobila iz Filipovićeve u našoj rubrici Vi pitate, oni odgovaraju na Facebooku.

Građani su se odmah obratili predstavnicima Gradske četvrti Maksimir, ali i postavili nebrojene upite gradskoj upravi. Odgovor još čekaju. 'Vlasnici svoje automobile pakiraju na nogostup, s jedne i druge strane kolnika, a kako bi na pločniku trebalo biti najmanje 120 centimetara prostora za prolazak pješaka – svi oni su u prekršaju', upozorio je Marijan Pilaš, predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, ali je i odmah obećao tražiti od Ureda za promet, što je prije moguće, da se barem jednu stranu proglasi parkirališnom i tako omogući stanarima koji tu žive da mogu parkirati svoje automobile.

čitatelj

čitatelj

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

'Alternative tu nema, jer se u okolnim ulicama naplaćuje parkiranje i onda svi idu u Filipovićevu. Iznimno je teško naći parkirališno mjesto, jer u tu ulicu dolaze parkirati ljudi koji idu u obližnje bolnice', ukazao je Pilaš obećavši još jednom kako će učiniti sve da nađu rješenje preko Ureda za promet i 'barem desnu stranu proglase parkirališnom'.

Sa sličnim problemima suočili su se prije skoro tri godine žitelji ulica u Gornjem gradu. Jednog su se jutra jednostavno suočili sa surovom činjenicom da ispred svojih kuća više ne smiju parkirati limene ljubimce. Neki su od tih slučajeva završili čak i na Ustavnom sudu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi