MetLife

Stadion za finale SP-a u nogometu ima jednu zanimljivu karakteristiku

12.02.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Finale Svjetskog prvenstva u nogometu 2026. godine, kojega su domaćini Meksiko, SAD i Kanada, igrat će se na stadionu MetLife u New Jerseyu, koji ima jednu zanimljivu karakteristiku, a to je ogroman otvoreni parking s 28.000 dostupnih mjesta i heliodromom

Allianz Arena u Münchenu ima ogromno parkiralište s 9600 mjesta, dok Wembley u Londonu nema parking na površini. MetLife dizajniran je da se na njega dolazi automobilom. Stoga postoji i potreba za ogromnim parkiralištem. Je li to najveće parkiralište na svijetu? S 28.000 parkirnih mjesta na 18,5 hektara, ima sve preduvjete da to i bude. Zapravo, Guinnessov svjetski rekord za površinsko parkiralište drži West Edmonton Mall u Edmontonu (Alberta, Kanada), koji ima kapacitet za 20.000 automobila, piše HAK Revija.

Stadion MetLife daleko ga nadmašuje, premda u knjizi rekorda nije zabilježen. Vjerojatno jer služi kao parkiralište za sve objekte sportskog kompleksa Meadowlands, ali to je još uvijek vrtoglava brojka za stadion kapaciteta 82.566 posjetitelja. Dolazak pješice se ne preporučuje jer je zdanje okruženo autocestama i cestama, bez ijednog nogostupa.

A samo parkiralište mijenja ovisno o tome tko igra. Postoji poseban dijagram za koncerte i druge događaje, kao što su utakmice u drugim sportovima.