ZLOČINCU NI TRAGA

Srbija traga za Mladićevim pomagačima

31.01.2011 u 17:24

Bionic
Reading

Srbijanska je policija saslušala bivšeg načelnika sigurnosne uprave vojske Jugoslavije Acu Tomića, kao osumnjičenog za pomaganje u skrivanju haaškog optuženika Ratka Mladića, izjavio je u ponedjeljak u Beogradu glasnogovornik srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine Bruno Vekarić

'Po nalogu tužitelja za ratne zločine Vladimira Vukčevića u tijeku je saslušanje Ace Tomića', rekao je Vekarić gostujući na televiziji B92. Po njegovim riječima, u ovom predmetu je već saslušano više od 10 svjedoka, dok se Aco Tomić saslušava kao osumnjičeni.


Upitan o mogućnosti da Tomiću nakon saslušanja bude određen pritvor, Vekarić je kazao da takvu procjenu može donijeti samo zamjenik državnog odvjetnika koji se bavi tim predmetom.

Govoreći o rezultatima prijepodnevne pretrage stana sina Ratka Mladića u Beogradu, Darka Mladića, Vekarić je izrazio zadovoljstvo akcijom. Srbijanska policija u ponedjeljak prijepodne obavila je pretragu stana Mladićeva sina, a cilj je bila potraga za dokazima i tragovima koji bi ukazali na mjesto gdje se Mladić skriva.

Nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić optužen je za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući optužnicu za genocid.

Mladić je, zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem, koji je uhićen u srpnju 2008. i kojemu se sudi u Haagu, optužen za genocid u Srebrenici 1995. i zbog 43-mjesečne opsade Sarajeva.