KRIJUMČARENJE LJUDIMA

Spriječen ilegalni ulaz u RH osam turskih državljana

21.10.2015 u 17:59

Bionic
Reading

Zajednička ophodnja granične policije Hrvatske i BiH spriječili su u utorak nedaleko Metkovića ulazak u Hrvatsku osmorice turskih državljana koje je preko granice ilegalno pokušala prevesti osoba koje posjeduje dvojno hrvatsko i bosanskohercegovačko državljanstvo, priopćeno je u srijedu iz Granične policije BiH

Ophodnje iz mjesta Doljana i Metkovića otkrili su strane državljane u neposrednoj blizini graničnog prijelaza Gabela Polje I – Gabela. Na upit službenika strani državljani su izjavili da dolaze iz Afganistana. Jedna od osoba je i posjedovala putnu ispravu Afganistana, no daljnjim provjerama utvrđeno je da su sva osmorica državljani Turske.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krijumčarenja osoba kao osumnjičeni ispitan je I.D. (1970.), državljanin BiH i RH, protiv kojeg će biti podnesena prijava Državnom odvjetništvu BiH. Državljani Turske bit će predani Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Iz Granične policije BiH su naveli i da danas na zračnoj luci u Sarajevu nisu dopustili ulazak u BiH desetorici državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH. Stranim državljanima uručena su rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH te će sljedećim letom biti vraćeni u Istanbul.